40 jaar vooruit op haar tijd

Hoe een kinderboekenschrijfster uit mijn jeugd al oog had voor veel issues die nu spelen en me nu, met terugwerkende kracht, de spiegel voorhoudt.

Ooit heb ik gelezen dat het goed is dat vaders (met name) hun zoons voorlezen.

Ook wanneer zoons ouder zijn dan tien jaar. Onze zoon Teun van 11 houdt veel van ridders en historie en mijn favoriete schrijver uit mijn jeugd was Thea Beckman. Zij schreef verschillende boeken die spelen in de middeleeuwen. Inmiddels heb ik al veel van haar boeken herlezen door ze voor te lezen aan onze zoon. We vinden het beiden heerlijk en zoeken er door de dag heen momenten voor.

Inmiddels zijn we toegekomen aan een trilogie van Beckman die in de toekomst speelt, zes eeuwen na de Derde Wereldoorlog. En ik verbaas me. Ik verbaas me oprecht om de paar pagina’s over wat er in ‘Kinderen van Moeder Aarde’ aan thema’s voorbij komt.

Klik hier om zijn blog te openen.