Transformatie

Bij Whyz doen we niets liever dan klanten helpen transformeren. Omdat we zelf ook met de voeten in de klei hebben gestaan, weten we wat onze opdrachtgevers doormaken. Om tot de beste kandidaat te komen, voeren we vaak intensieve gesprekken over de uitdagingen die het bedrijf doormaakt. Ook geeft het ons een uniek kijkje achter de schermen en in de gedachten van leiders van nu en morgen. Graag deel ik hier periodiek iets over, startende met mijn highlight van deze week:

Gistenochtend kreeg ik een vroeg telefoontje: mijn opdrachtgever wilde nog even wat kwijt na ons gesprek van vorige week. Hij bedankte me voor 'een heel weekend nadenken’ want na onze gesprekken hadden mijn vragen hem aan het denken gezet. Hun snelgroeiende bedrijf heeft een paar stevige uitdagingen, zowel in de operatie als de commercie. Naast het feit dat we worden ingehuurd om een aanvulling in het directieteam te vinden, vervul ik graag (uit eigen ervaringen) de rol van critical friend.

We bespraken de prioriteiten voor het bedrijf. Waar zit de uitdaging en op welke manier technologie een goede oplossing kan bieden in de processen. Maar ook, welke skills heb je daarvoor nodig? Tijdens het gesprek besefte ik me dat deze opdrachtgever een leider pur sang is, die hulp durft te vragen om samen te sparren en tot nieuwe inzichten te komen, met een ultiem resultaat tot gevolg. Vanuit deze insights, ervaring én het netwerk, lukt het ons om een goede sparringsspartner te zijn, complementaire teams samen te stellen en transities te versnellen. Want een voorwaarde voor succes en groei is dat de juiste personen op de juiste plek zitten.