Jorik van den Bos

“Less with numbers, more with people”

Whyz & Jorik

Een echte leider moet zijn eigen ego aan de kant durven zetten. Het is één van de belangrijkste lessen die Jorik leerde tijdens zijn 16 jaar in verschillende leidinggevende rollen bij Kempen Capital Management. Hier kwam hij terecht na een opleiding Business Econometrics aan de Erasmus Universiteit en functies bij ABN AMRO en ING. Waar gaat leidinggeven volgens hem dan wél om? Teams vanuit een heldere visie laten floreren door mensen te helpen hun talenten te vinden. Door vrijheid te schenken en een extra zetje te bieden zodra dat nodig is. Die visie op leiderschap sluit naadloos aan op zijn eigen drijfveer: anderen helpen zich te ontwikkelen. Het delen van kennis is daar een belangrijk onderdeel van. Zo is Jorik als bestuurslid betrokken bij Stichting FEEN (Financieel-Economische Educatie Nederland) en geeft hij geregeld gastlessen aan scholieren en studenten over de psychologie achter het nemen van financiële beslissingen.

Bij Whyz is Jorik met name actief in de voor hem bekende financiële sector. Hier bouwt hij, samen met de rest van het team, aan het toekomstbestendig maken van organisaties door ze aan de new generation leaders te verbinden. Door zijn jarenlange ervaring binnen de top van de financiële sector weet hij wat nodig is om als persoon en als team te groeien en welke leiderschapskwaliteiten vereist zijn om de huidige transities het hoofd te bieden. Naast een analytisch sterke teamspeler is Jorik een enthousiaste verbinder die nieuwsgierig is naar wat mensen écht drijft.

“EEN TOEKOMSTBESTENDIGE LEIDER GEEFT VERTROUWEN AAN ZIJN TEAM, STIMULEERT OM TE ONTWIKKELEN EN LEIDT VANUIT EEN HELDERE VISIE.”

Kernwoorden: Strategische leider | Analytisch | Verbindend | Nieuwsgierig
Ruime ervaring op het gebied van: Asset Management & Financial Services | Private Equity | Pensioenfondsen | Private Banking

Meer weten over Jorik?

06-82483685
jorikvandenbos@whyz.nl
Jorik van den Bos