De Award voor jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar

Deze award is een initiatief van Whyz en Stichting PensioenLab. Zij delen het doel om het aantal jongeren in pensioenfondsbesturen te vergroten. Om de award te winnen wordt gekeken naar de bijdrage van de jonge pensioenfondsbestuurder aan de pensioensector. De winnaar is voor een jaar ambassadeur van de jongeren in pensioenfondsbesturen. Met de uitreiking van de award wordt de aandacht gevestigd op succesvolle jonge pensioenfondsbestuurders.

Hiermee willen Whyz en Stichting PensioenLab pensioenfondsbesturen laten zien wat de toegevoegde waarde van een jongere in het bestuur is én jongeren aanmoedigen om in een pensioenfondsbestuur te stappen. Ook kunnen hierdoor huidige bestuurders en andere jongeren zien dat een jongere succesvol kan zijn als pensioenfondsbestuurder.
De winnaar is één jaar ambassadeur van de jongeren in pensioenfondsbesturen en heeft onder meer een rol in het organiseren van bijeenkomsten.

Daarnaast biedt de Kring van Pensioenspecialisten (KPS) de winnaar een abonnement aan voor het bijwonen van de activiteiten van KPS in 2019! Meer informatie over KPS.

Inzake voordracht

Inzake verkiezing

Van voordracht en nominatie naar verkiezing tot jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar

Iedereen die betrokken is bij óf verbonden is met een pensioenfonds(bestuur) kan een jonge pensioenfondsbestuurder voordragen. Jaarlijks wordt een jury uit de pensioensector samengesteld die op basis van de voordrachten een drietal jonge pensioenfondsbestuurders nomineert. Vervolgens kan de gehele pensioensector stemmen.

De jury die de genomineerden voor de award voor jonge pensioenfondsbestuurder dit jaar kiest bestaat uit:

  • Nicole Beuken - directeur Pensioenfonds ABP
  • Mirja Constandse - uitvoerend bestuurder De Nationale Algemeen Pensioenfonds
  • Paul Citroen - voorzitter Stipp Pensioenfonds
  • Jacqueline van Leeuwen - voorzitter het PensioenLab

Initiatiefnemers award

Stichting PensioenLab is in 2015 gelanceerd als initiatief van CNV Jongeren, FNV Jong en VCP Young Professionals. Stichting PensioenLab heeft als algemeen doel om de belangen van jongeren op pensioenthema’s te behartigen. Bijvoorbeeld door jongeren te informeren, betrekken, op te leiden en hun stem te laten horen. Door middel van Stichting PensioenLab wordt inspraak van jongeren op pensioenthema’s gewaarborgd én wordt een grote pool van geschikte jonge pensioenbestuurders gecreëerd.

Whyz Executive Search & Interim Management richt zich op bemiddeling van toezichthouders, directieleden, bestuurders & senior managers. Whyz is vanaf 2010 actief in de pensioensector. Een van haar specialismen is het bemiddelen van de nieuwe pensioenfondsbestuurders. Whyz wil daarmee het aantal jongeren in pensioenfondsbesturen, raden van toezicht en bestuurscommissies vergroten. Whyz kent de jongeren die een positie in deze gremia aankunnen én ambiëren. Whyz draagt graag bij aan de diversiteit in pensioenfondsbesturen, het ‘future proof’ maken van pensioenfondsen en hiermee de pensioensector!

Zo vinden Whyz en Stichting PensioenLab elkaar! En zo hopen zij gezamenlijk ervoor te zorgen dat pensioenfondsbesturen en jongeren elkaar vinden!

Meer informatie over de voordracht van kandidaten voor de titel van jonge pensioenfondsbestuurder in 2019