Diversiteit; het ligt eigenlijk voor de hand.


Via de Vereniging Toezichthouders Woningcorporaties (VTW) kreeg ik het rapport ' Het ligt eigenlijk voor de hand' toegestuurd uitgegeven en samengesteld door het NVTZ.
Een prachtige rapportage, die ik graag onder de aandacht breng!

Waarom?

Ik ben onder de indruk van de voelbare energie waarmee Abdelilah, Monica, Roberto en Frank de noodzaak van diversiteit in het toezicht van bedrijven op deze persoonlijke wijze nogmaals benadrukken. Hun bijdrage in het stuk 'Het ligt eigenlijk voor de hand', op initiatief van de NVTZ, heeft mij dan ook aan het denken gezet. Wat mij betreft is diversiteit pas echt aanwezig, als we inclusief durven en mogen zijn. Inclusief betekent in mijn optiek dat je ongeacht je afkomst, leeftijd, geslacht en al het andere wat ons als mens zo uniek verschillend maakt, juist wordt omarmd zodat je je eigen authentieke zelf kunt zijn. Als we deze verscheidenheid aan ervaring en inbreng op waarde weten te schatten en er een basis is van gezamenlijke waarden, dan ontstaat een dynamiek die het gesprek een laag dieper brengt. Of dat nu aan de keukentafel is of in de boardroom.

Als commissaris bij een woningcorporatie en partner van Whyz Executive Search kan ik uit eigen ervaring beamen, dat een divers samengesteld leiderschapsteam (want in mijn ogen is een RvC dat net zo goed) een basisvoorwaarde is om een bedrijf toekomstbestendig te maken. Bovendien is het een persoonlijke verrijking voor eenieder om te mogen leren van anderen.

Als we deze verrijking in de kern van ons zijn voelen, hoeven we volgens mij het gesprek over de noodzaak van diversiteit en inclusie nauwelijks meer te voeren. En gaan we het in plaats daarvan hebben over hoe we de juiste mensen bij elkaar kunnen zetten om tot een krachtig leiderschapsteam te komen. Een team dat elkaar versterkt en de ambities van een bedrijf gezamenlijk weet te behalen. Uiteraard gaat dat niet allemaal vanzelf en vergt het soms hard werken met elkaar, maar ook dat geeft inspiratie en kracht.

Er staat een nieuwe generatie leiders klaar die deze kracht van inclusieve teams herkent én erkent. Die de wereld van morgen creëren en oogverblindend kleurrijk en authentiek zijn. Deze generatie staat van nature open voor een meer diverse inbreng. En – zo zie ik dagelijks in de praktijk – ze zijn inmiddels met voldoende om deze verandering ook daadwerkelijk teweeg te brengen.