Zelfstandige Bestuurs Organen (ZBO’s)

De dienstverlening van ZBO’s is een veelbesproken onderwerp. Als het goed gaat, hoor je zelden iets in de media. Gaat er iets mis, is het gelijk landelijk nieuws. Iedere Nederlander heeft te maken met cruciale dienstverlening van meerdere ZBO’s. ZBO’s zijn organisaties waar veel, vaak privacygevoelige, data in omgaat. Daarmee liggen de organisaties onder een vergrootglas en zijn ze kwetsbaar voor cyberaanvallen van buitenaf.

Een ZBO heeft een verbinding met de overheid en is tegelijkertijd een organisatie die met een zakelijke insteek naar haar klanten kijkt. Voor Whyz is het interessant om te doorgronden welke dienstverlening de doelgroep van een ZBO verwacht en daar de juiste professionals bij te vinden. In onze overtuiging is een ZBO gebaat bij kandidaten die zowel ervaring opdeden bij de overheid als in het bedrijfsleven. De klant van een ZBO verdient dezelfde dienstverlening als een klant die kan kiezen voor een dienstverlener.

Klantfocus en efficiency gaan hand in hand bij een grote uitvoeringsinstelling als een ZBO. Operational excellence staat voorop, zonder daarbij de klant uit het oog te verliezen. Digitalisering, datamanagement en robotisering zijn ontwikkelingen waar een ZBO niet omheen kan. Bij ZBO’s staat diversiteit hoog op de agenda; vanwege de link met de overheid, gelden ze als rolmodel en zijn in de positie om de transitie op dit gebied te versnellen. Whyz vindt de beste kandidaat voor de positie in combinatie met diversiteit en een inclusieve werkcultuur belangrijk. Wij zorgen ervoor dat kandidaten met diverse achtergronden en uiteenlopende ervaring in het vizier komen van ZBO’s.