Wie wint de award dit jaar? Stem voor de jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar!

Stem via www.whyz.nl mee voor de jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar!

Het is zover: de genomineerden voor de award voor jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar zijn bekend en iedereen kan een stem uitbrengen. Na een oproep aan de gehele pensioensector om kandidaten voor te dragen heeft de jury de volgende jonge pensioenfondsbestuursleden genomineerd voor de award:

  • Monique van der Poel, 37 Bestuurslid (niet uitvoerend) bij PME, lid raad van toezicht BPL Pensioen en lid raad van toezicht pensioenfonds tandtechniek i.l.
  • Ellen te Paske, 37 Bestuurslid pensioenfonds Recreatie en pensioenfonds Openbare Bibliotheken, lid Pensioenraad PWZW
  • Jens van Egmond, 31 Bestuurslid Sportfondsen Pensioenfonds

De winnaar is voor een jaar ambassadeur van de jongeren in pensioenfondsbesturen!

De hele pensioensector wordt opgeroepen om te stemmen op één van de kandidaten en dat kan op www.whyz.nl. Tot en met 23 maart 2019 kan er gestemd worden. De winnaar wordt op 25 maart 2019 bekendgemaakt tijdens een JIP-bijeenkomst. JIP staat voor Jongeren in Pensioenfondsbestuur en is het netwerk waarvan alle jongeren die bestuurder van een pensioenfonds zijn lid kunnen zijn.

Met de uitreiking van de award wordt de aandacht gevestigd op succesvolle jonge pensioenfondsbestuurders

Deze award is een initiatief van Stichting PensioenLab en Whyz. Wij doelen met ‘jong’ op pensioenfondsbestuurders jonger dan 40 jaar, zoals de Code Pensioenfondsen ‘jong’ definieert. Hiermee vragen wij aandacht voor de noodzakelijke verjonging van pensioenfondsbesturen én wordt zichtbaar wat de toegevoegde waarde van een jongere in het bestuur is. Ook moedigen we jongeren hiermee aan om in een pensioenfondsbestuur te stappen en te laten zien dat een jongere succesvol kan zijn als pensioenfondsbestuurder. Jonge bestuurders kunnen de sleutel in handen hebben om hun leeftijdsgenoten wél te interesseren voor hun pensioen. Bovendien kunnen zij zorgen voor nieuwe pensioeninzichten en een meer divers pensioenfondsbestuur

De jury die de genomineerden voor de award voor jonge pensioenfondsbestuurder dit jaar heeft gekozen bestaat uit:
  • Nicole Beuken, directeur Pensioenfonds ABP
  • Mirja Constandse, uitvoerend bestuurder De Nationale Algemeen Pensioenfonds
  • Paul Citroen, voorzitter Stipp Pensioenfonds
  • Jacqueline van leeuwen, voorzitter het PensioenLab

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Riedstra of Casper de Mooy via info@whyz.nl, 071-7440043 of de volgende mobiele nummers 06-23844547 (Pieter) en 06-22971131 (Casper).