Wandelen

Lang geleden toen ik aan mijn eerste baan begon, vroeg ik me al af waarom we met z’n allen hele dagen onafgebroken doorbrachten tussen vier muren met kunstlicht boven ons hoofd. Buiten het feit dat ik de dagen eindeloos lang vond duren, voelde ik de energie gedurende de dag teruglopen naar een absoluut dieptepunt. De cup-a-soup moest uitkomst bieden, aldus mijn collega’s, om het tot einde dag uit te zingen. Van een overactieve student die bergen kon verzetten, fietsend door Amsterdam, veranderde ik naar een hard werkende jonge vrouw op een grauw kantoor te midden van een troosteloos bedrijvenpark. Dan duurt het nog wel erg lang tot je pensioen 😊.

Ik begreep al snel dat dit niet het beste in mijn collega’s en mijzelf naar boven zou halen. De volgende baan moest dynamisch zijn. Met elke dag wel een paar keer naar buiten, in gesprek met mensen, andere omgevingen om geïnspireerd, fris en energiek te blijven. De cup-a-soup bleek al snel niet meer nodig.

Jaren later deed Covid daar nog een schepje bovenop. De enige manier om mensen persoonlijk te spreken, was tijdens een wandeling in de frisse buitenlucht. En dat heb ik niet meer losgelaten. Hakken in de kofferbak, wandelschoenen aan. Weer of geen weer. Om ons heen prachtige bossen, heide en bloemenvelden.

Wat mij betreft is een stevige wandeling hét recept voor een succesvolle zakelijke samenwerking, met zowel opdrachtgever als kandidaat. Hoogwaardige ingrediënten als openheid, kwetsbaarheid, verwondering, drive en inspiratie vormen samen het goede gesprek.

Met als afdronk een dankbaar gevoel als je ’s avonds thuis komt.
Wat wil je nou nog meer?!