Machteld Koch

“Van in de business, naar aan de business”

Whyz & Machteld

Met 25 jaar marketing, business en managementervaring bij grote en kleinere bedrijven in de sectoren Consumer Goods & Business Services, maakte Machteld in 2024 de weloverwogen overstap naar Executive Search. Van producten en diensten naar mensen.

Na haar bachelor Commerciële Economie aan de HES Amsterdam en haar master Marketing bij Emerson College in Boston, startte ze haar carrière bij het hoofdkantoor van The Gillette Company in de Verenigde Staten.

Bij The Gillette Company en SaraLee bouwde zij haar solide basis, op het gebied van (internationaal) marketing, brand en team management. Bij UPC, JOOLZ, Jumbodiset en ALLSAFE bouwde ze deze ervaring verder uit met Business Intelligence & Research, Communicatie, Customer Service en Sales. Van multinational tot scale-up, van FMCG tot Telecom, van global tot Nederland, van innovatie ideation tot implementatie, van winkels tot e-commerce en van new business development tot digitale transformatie. Gedurende de laatste 8 jaar in de rol van CMO/ CCO/marketing directeur in de diverse managementteams. Geen uitdaging was haar te gek.

Van Marketing naar Executive Search – daar blijken verrassend veel paralellen te zijn. Binnen beide vakgebieden is het van belang dat de hele customer journey soepel verloopt; een customer journey die soepel moet verlopen voor zowel klanten als kandidaten. De focus ligt namelijk op zowel bedrijven als kandidaten met voor beide doelgroepen een veelheid aan wensen en behoeften.

“DEZE VEELZIJDIGE PUZZEL ZIE IK ALS EEN MOOIE CREATIEVE UITDAGING, WAAR IK GRAAG MIJN TANDEN IN ZET!"

Met haar opgedane kennis, ervaring, netwerk en persoonlijkheid matcht ze bedrijven en kandidaten in de sectoren Consumer Goods & Business Services. Vanuit de overtuiging dat het selecteren van de juiste executives in complementaire leiderschapsteams uiteindelijk zorgt dat bedrijven optimaal kunnen presteren en zij samen bereiken wat ze voor ogen hebben.

Ze combineert een daadkrachtige, resultaatgerichte manier van werken met een hoog energieniveau en een oprechte verbindende persoonlijkheid. Stuk voor stuk ingrediënten die binnen de executive search van grote toegevoegde waarde zijn.

Kernwoorden: Verbindend | Resultaat-gedreven | Customer-focused | Nieuwsgierig | Ondernemend
Ruime ervaring op het gebied van: Consumer goods & business services | Internationaal strategisch marketing & brand management | Waarde creatie | Organisatorische & digitale transformatie

Meer weten over Machteld?

06-54966745
machteldkoch@whyz.nl
Machteld Koch